28.06-01.07 käis Andres Pajo juhendatav Tarva 2009 grupp Soomes turniiril. Aura Cup nime kadnud võistlus oli poistele elu esimeseks välisturniiriks. Mänguaja jagamise huvides oli treeningrühm jaotatud kaheks võistkonnaks.

 

Noortetreener Andres Pajo kommentaar võistlusreisile:

 

Sellel turniiril nende vanuses veel tulemust välja ei mängitud. Kokku oli 18 võistkonda, võistkonnad jagatud 2 gruppi, kus kõik mängisid omavahel kõigiga läbi. Turniiri tase oli selles vanuses suhteliselt ühtlane, mängud olid tasavägised. Meie mõlemad võistkonnad said enamvähem võrdselt nii võite, viike kui ka kaotusi.

 

Vaba aega sai sisustatud kohalikus veekeskuses ja minigolfi mängides, mis tundus poistele eriti meeldivat.

 

Turniiri tingimused, nii eluolult, söögi poolelt, kui mängude korraldus, oli kõik ikka väga spartalikud seekord. Poisid said oma esimeselt välisturniirilt ikka korraliku karastuse. Selge on see, et loodetud ootusi see turniir meile oma tingimustega ei täitnud.

 

Mängud aeti kohtunike poolt mõttetult väga närvilisteks, kusjuures selles vanuses tulemus ei lugenud üldse. Aga see tundus olema selle turniiri stiil.

 

Kõigil kolmel päeval, kohati väga varased mängude algused, tingisid ka meilt väga varajase ärkamise. Kell tuli panna juba 5.50 äratama, et kogu see seltskond liikvele ja söödetud saada ning olla õigeks ajaks staadionil. Kell 8.00 tuli olla valmis mängima.

 

Mängu olid ka kõik pea järjest, nii et korralik tamp läks kohe peale. Kolm päeva jutti sellises rütmis murdis ka lõpuks kõige kõvemad kutid maha. Kas me ka sellelt turniirilt sellistes tingimustes ka midagi õppisime ja tulevikuks vajalikku kogemust saime, seda praegu küll öelda ei oska. Eks aeg näitab seda. Poisid said aga nende tingimustega vapralt hakkama. Neile oli see reis uus ja huvitav, elevust ja uudistamist oli ikka kõvasti.

 

 

FOTOD: link

 

MÄNGUD: link