Rakvere JK Tarvas U12 meeskond osales väga esinduslikul ja kõrgetasemelisel turniiril Lätis, kus kohtuti teiste seas Moskva CSKA, FC Liverpooli, FC Kölni, Varssavi Legia ning Varsoviaga. Võistkond mängis B alagrupis, kus saavutati 4.koht ning pääs järgmisele tasandile.

 

Edasi kohtuti kõigi kolme alagrupi 3. ja 4. koha saavutanud võistkondadega. Kokku osales turniiril 18 võistkonda, meie meeskond saavutus kokkuvõttes 11.koha. Meie esialgsesse alagruppi kuulusid CSKA (Venemaa), FC Köln (Saksamaa), Alberts FC (Läti), Kaunas (Leedu), Harju JK (Eesti). Järgmisel tasandil oli meie vastaseks Varssavi Legia, Varsovia, Pärnu JK Vaprus, Alberts, FC Liverpool. Kokku mängisime 2 päeva jooksul 10 mängu.

 

Treener Joonas Ljaš:

 

Sinna turniirile kutset saades olime väga õnnelikud, sest teadsime, et see turniir tuleb väga – väga tugev. Olin enamgi kindel, et meil ei saa seal kuidagi lihtne olema ja ega ei peagi. Mängud näitasid, et olime enamik vastastega suures hädas just oma rünnakute ülesehitusel, otsused, mida oleme harjunud tegema Eestis ei olnud seal enam nii lihtsad teha, sest tempo millega mängiti oli hoopis kõrgem, see on suurim koht, kus saame juurde panna edaspidi. Tase, mis seal näidati oli kordades kõrgem, kui oleme harjunud Eestis nägema. Poisid ei kohane lihtsalt mõne mänguga ära, selliseid mänge oleks vaja saada rohkem, et oma taset veelgi tõsta. Kuid mingit moodi me siiski kohanesime ja suutsime hambaid näidata enamik vastastele. Nüüd saame kõvasti tööd teha, et neid vigu lihvida aina paremuse poole. Saime palju infot just kaitsetöö kohta, sest põhirõhk läks turniiril kaitsmise peale.

 

Mõni poiss tegi juba turniiri jooksul otsuste kvaliteedis pika sammu edasi, mis näitab, et me oleme võimelised kiiresti õppima. Headmeelt teeb ka see, et me suutsime need mängud lõpuni mängida viisakalt. Kaotusseisud ei vähendanud meie võitlusvaimu ja suhtumine oli mängude lõpuni paigas.

 

Olen poiste üle väga uhke. Loodan, et nad on ka iseenda üle uhked, sest lahinguid anti väga nimekatele vastastele! Pool meeskonnast mängis endast vanemate poiste vastu ja üritati hambad ristis endast parimat anda. See on hea omadus ja siit saab asi ainult paremaks minna! Paneme täiega edasi.

 

Täname ka lapsevanemaid, kes olid toeks transpordi ja muu korraldusega 🙂

 

Turniiri esikolmik:

1. FC Köln
2. Moskva CSKA
3. Manchester United